Верховна рада України може розглянути питання про розпуск Харківської обласної ради.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облради, про це заявив журналістам голова облдержадміністрації Арсен АВАКОВ.

За його словами, згідно зі статтею 78 Закону про місцеве самоврядування Верховна Рада може розпустити обласну раду за неодноразове порушення Конституції і законів України. А.АВАКОВ підкреслив, що всі заклики до місцевих парламентаріїв не порушувати законодавство України і працювати в межах своїх повноважень не знаходять відгуку серед депутатів.

Відео дня

“Впродовж двох сесій облрада ухвалює рішення, які йдуть урозріз законодавчому полю України. І я не виключаю, що питання про розпуск обласної ради буде внесено до порядку денного засідання Верховної Ради”, - заявив А.АВАКОВ.

Як повідомляв УНІАН, на своєму першому засідання 5 скликання, яке відбулося 28 квітня ц.р., Харківська обласна рада прийняла, зокрема, ухвалу про 6 заступників голови облради та зміни у структурі секретаріату. Прокурор області Василь СИНЧУК визнав ці рішення незаконними і запропонував депутатам скасувати його. Друга сесія облради 3 червня відхилила протест прокурора.