Народний депутат України від Партії регіонів Дмитор ШЕНЦЕВ під час свого перебування у Харкові вчинив напад на фотокореспондента харківського інтернет-видання “Медіа-Порт” Андрія АВДОШИНА.

Як повідомив кореспонденту УНІАН сам журналіст, інцидент стався у суботу, 3 червня, на сесії Харківської обласної ради у той час, коли депутати з фракції Партії регіонів у ході голосування про недовіру губернатору Арсену АВАКОВУ закрилися у малій залі, не пускаючи туди ні “чужих”, ні журналістів. “Сталася сутичка, а один із тих, хто охороняв вхід, ударив депутата обласної ради, і я почав знімати цю сцену”, - сказав фотокореспондент.

“У цей момент ШЕНЦЕВ ударив кулаком по моїй фотокамері, однак я встиг зробити кілька знімків, і ви їх можете побачити в Інтернеті”, - повідомив А.АВДОШИН. Він зазначив що зреагував також емоційно, у відповідь давши стусана нападнику.

Відео дня

Журналісти “Медіа-порту” встановили, що Д.ШЕНЦЕВ став депутатом 25 травня, і до поїздки в Харків пробув у цьому статусі ледь більше тижня.

На запитання, чи буде він подавати до суду, А.АВДОШИН сказав, що зараз вирішує це, хоча знає, що народний депутат в Україні є недоторканою особою, як знає й те, що за Законом України про державну підтримку засобів інформації та соціальний захист журналістів передбачена  відповідальність за вчинення злочину проти журналіста при виконанні ним професійних обов’язків, і перепони його службовій діяльності прирівнюються до злочинів проти правоохоронців.

За умисні перепони професійній діяльності журналіста відповідна стаття Кримінального кодексу України передбачає штраф, арешт до 6 місяців або тюремне ув’язнення до трьох років.

За словами А.АВДОШИНА, подібні інциденти іноді трапляються в його роботі, і почастішало це  під час минулих виборів. “Особливо діставалося від “регіоналів”, - сказав він.

Водночас керівник прес-служби Харківського обласного відділення Партії регіонів Михайло ВОРОНКОВ відповів на запитання кореспондента УНІАН, що йому нічого невідомо про напад народного депутата Д.ШЕНЦЕВА на фотокореспондента А.АВДОШИНА. “Немає такої інформації”, - сказав М.ВОРОНКОВ. Він лише підтвердив, що на сесії Харківської облради у суботу, 3 червня, були сутички між депутатами.