Російські фахівці сьогодні не мають претензій до продукції Великобурлуцього сирзаводу.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації. Фахівці ветнагляду з Російської Федерації відвідали Великобурлуцький сирзавод, на якому провели експертну перевірку.

“Особливих претензій до якості і технології виробництва продукції у них не було”, - повідомив заступник голови облдержадміністрації Віктор ЗВЄРЄВ. За його словами, сьогодні в російському Мінсільгосппроді вирішується питання про дозвіл експорту продукції Великобурлуцького сирзаводу до Росії.

Відео дня

Розповідаючи про передісторію перевірки харківського підприємства росіянами, В.ЗВЄРЄВ повідомив, що Харківська облдержадміністрації на прохання керівництва фірми “Сири Бурлуку” звернулася до уряду РФ з проханням направити на підприємство інспекторську перевірку. Він підкреслив, що крім Великобурлуцького заводу, в облдержадміністрацію жодне підприємство молокопереробної промисловості області не зверталося.

В.ЗВЄРЄВ вважає, що Росія зацікавлена в імпорті українських твердих сирів. “Тому що після січневої заборони на ввезення молочної продукції до Росії з України, ціни у наших сусідів на неї різко зросли, і населення Росії негативно оцінило ту заборону”, - сказав віце-губернатор.