Вироком апеляційного суду Харківської області 18-річного харків’янина визнано винним у скоєнні замаху на умисне вбивство 11-річного підлітка і засуджено до шести з половиною років позбавлення волі.

Як повідомила кореспонденту УНІАН державний обвинувач, старший прокурор відділу прокуратури Харківської області Людмила БОНДАРЕНКО, жахлива історія  сталася у листопаді минулого року, коли 11-класник однієї з харківських шкіл, надивившись фільмів-жахів, надумав отримати навички скоєння вбивства. Він придбав на ринку складаний ніж, велику господарську сумку та два полімерних мішки, які планував використати для приховування трупу після скоєння вбивства.

Того дня старшокласник напав на незнайомого хлопчика, котрий, як з’ясувалося потім, з тієї ж школи, і саме повертався із занять додому. Старший схопив шестикласника за шию і хотів скрутити, однак йому це не вдалося. Відчайдушного крику жертви теж ніхто не чув. Тоді нападник вихопив з куртки ніж, притиснув дитину до себе і почав штрикати їй ножем у шию, щоб потім відтяти голову. Останнє не вийшло. Згодом судмедексперти нарахують 13 ножових ударів, якими хлопчику спричинено тяжкі, небезпечні для здоров’я тілесні ушкодження.

Відео дня

Довести жорстокий умисел до кінця злочинцеві завадили  два учні, які проходили повз. Один з них знав кривдника підлітка в обличчя, і той боявся, що може викрити його у скоєнні злочину. Незважаючи на благання потерпілого хоч би покликати когось на допомогу, зловмисник перетягнув жертву від дороги подалі від людських очей, забрав закривавлені речі і втік з місця злочину, залишивши підлітка страждати в смертельних муках. Один із мешканців вулиці випадково помітив дитину, і медичну допомогу було надано своєчасно.