Напередодні повторних виборів міського голови міста Бровари Київської області міська організація Блоку Юлії Тимошенко заявляє про співпрацю з діючим мером Віктором АНТОНЕНКОМ.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова міської організації ВО “Батьківщина” (що входить до БЮТ - УНІАН) Анатолій КРИВОНОС розповів про завершення формування міської влади у Броварах. Зокрема, про створення більшості в міськраді, до якої увійшли представники БЮТ, партій “Єдність” та “Віче”, та створення виконавчого комітету та ефективної взаємодії з діючим мером міста.

“Фракція БЮТ у міськраді та мер В.АНТОНЕНКО взяли на себе спільну відповідальність за долю міста”, - наголошувалось в ході прес-конференції.

Відео дня

Водночас А.КРИВОНОС зауважив, що міська організація БЮТ ще не прийняла рішення про підтримку кандидата на посаду мера на повторних виборах 18 червня, і зробить це на найближчій партійній конференції. Говорячи про співпрацю з нинішнім мером, він підкреслив, що БЮТ заявляла про співпрацю з тією людиною, яку підтримають виборці, а В.АНТОНЕНКО на виборах мера набрав трохи менше голосів, ніж БЮТ.

Подібні аргументи навів і чинний мер В.АНТОНЕНКО, який 26 березня йшов на вибори за підтримки партії “Єдність”. За його словами, “оскільки більшість броварчан проголосували за БЮТ, я плідно співпрацюю з цією політичною силою”.

Він розповів, що до складу виконкому міської ради увійшло 4 з п’яти кандидатів на посаду мера на виборах 26 березня 2006 року, які отримали найбільшу підтримку виборців. “Відбувається консолідація на всіх рівнях влади в Броварах”, - підкреслив мер Броварів.

Говорячи про вибори мера міста, призначені на 18 червня, В.АНТОНЕНКО висловив переконання, що виграє їх. За його словами, рішення про скасування результатів виборів стосувалось технічних питань: складання списків, внесення до них змін в день голосування тощо. Він вважає, що вибори 26 березня він виграв і 18 червня результат буде на його користь.

В.АНТОНЕНКО підкреслив, що не займається виборчою кампанією, а займається господарською діяльністю. Разом з тим, він розповів, що на сьогодні зареєстровано 10 кандидатів на посаду мера, в тому числі й ще один АНТОНЕНКО, який проживає у Києві. “Це питання чорного піару”, - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, Броварська міська виборча комісія 31 березня визнала вибори міського голови недійсними на підставі численних заяв і скарг про системні порушення, з якими проводилися вибори. Повторні вибори мера Броварів призначено на 18 червня.

На виборах 26 березня Броварська міська організація БЮТ висувала на посаду мера Дмитра РАТНИКОВА. У ході передвиборчої кампанії Д.РАТНИКОВ та інші кандидати заявляли про застосування діючим мером В.АНТОНЕНКОМ “чорного піару” та адмінресурсу.

17 квітня Д.РАТНИКОВ повідомив, що на повторних виборах його кандидатуру підтримують блок «Наша Україна», Партія зелених України і Блок Юлії Тимошенко.