Понад 40 тисяч осіб у суботу планують взяти участь у пікетуванні сесії Харківської обласної ради.

Як передає кореспондент УНІАН, саме на таку кількість учасників зробили заявки 10 обласних організацій різних політичних партій України. Вони ставлять за мету підтримати своїх депутатів при розгляді тих чи інших важливих, на їхню думку, питань порядку денного сесії.

Одними з головних на сесії завтра вважаються питання про звіт голови Харківської облдержадміністрації Арсена АВАКОВА та питання про регіональний статус російської мови.

Відео дня

Ці два питання набули ще більшої гостроти після того, як обласна конференція Партії регіонів доручила своїй фракції в обласній раді ініціювати і домагатися відставки А.АВАКОВА, а міська рада відхилила протест прокурора щодо незаконності рішення про надання російській мові статусу регіональної на території Харкова.

За даними міськвиконкому, найбільшу кількість учасників – по 20 тисяч – планують вивести на майдан Свободи до початку сесії партія Регіонів України та “Наш союз “Наша Україна”. Решта партій та громадських організацій, зокрема, КПУ, КУН, НРУ, СПУ, Молодіжний національний конгрес, УРП “Собор”, Демократичний конгрес регіонів, “Скеля українського народовладдя” зробили заявки на участь у пікетуванні від 40 до 150 своїх активістів.