Керівництво Харківської області поінформувало прем’єр-міністра України Юрія ЄХАНУРОВА про критичну ситуацію, яка склалася на держпідприємстві “Хімпром” (м. Первомайський).

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, губернатор Арсен АВАКОВ назвав ситуацію на “Хімпромі” “вкрай критичною”. За його словами, якщо у грудні-січні зростання виробництва на підприємстві становило близько 200%, то зараз спостерігається його катастрофічне падіння.

 

Відео дня

“Причина тут одна, - вважає А.АВАКОВ, - ціна на газ”. Він підкреслив, що ціна на природний газ виросла у двічі, і зараз російські монополісти мають намір підняти її ще вдвічі. “Це відбувається для всієї Європи і навіть для тих країн, які знаходяться в союзі з Росією. І Україна тут не виняток”, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Питання виживання ДП “Хімпром”, на думку А.АВАКОВА, це питання ціни на продукцію підприємства.

“На жаль, ціна на продукцію зростатиме не прямо пропорційно зростанню ціни на газ. Буде певне відставання, це буде півроку або рік. Але від цього нам з вами не легше, і сьогодні “Хімпром” у дуже складному становищі”, - наголосив А.АВАКОВ. Він також повідомив, що про ситуацію на підприємстві проінформований прем`єр-міністр України Юрій ЄХАНУРОВ.

А.АВАКОВ також не виключив, що у майбутньому Первомайський “Хімпром” чекає серйозна реконструкція. Передусім вона торкнеться технології виробництва. “Модернізацію необхідно провести таким чином, - упевнений А.АВАКОВ, - щоб ціна на газ не відігравала тієї вирішальної ролі, яку відіграє зараз”.