На 2-й сесії Харківської міської ради 5 скликання, яка відбулася 31 травня, депутати внесли зміни в структуру та організацію роботи виконавчих органів.

Як передає кореспондент УНІАН, додатково створюються: управління тарифної політики Департаменту економіки і комунального майна, управління квартирного обліку та розподілу житлової площі Департаменту житлово-комунального господарства та енергетики, відділ з роботи з об`єднаннями громадян Департаменту гуманітарних і соціальних питань, відділ з охорони праці Департаменту гуманітарних та соціальних питань, інспекція з упорядкування м. Харкова Департаменту житлово-комунального господарства і енергетики.

Крім того, депутати проголосували за перетворення відділу з роботи зі зверненнями громадян у Департамент діловодства, адміністративно-господарський відділу у Департамент адміністративно-господарської діяльності, управління у справах цивільної оборони міста Харкова і відділу суспільної безпеки та оборонної роботи у Департамент з питань взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони, а також за перетворення організаційного відділ у Департамент організаційної роботи.

Відео дня

Депутати також підтримали збільшення штату співробітників виконавчих органів міськради на 135 чоловік, у тому числі на 13 чоловік поповнився Департамент організаційної роботи, на 40 чоловік – Департамент діловодства, на 9 – Юридичний департамент, на 6 – прес-служба, на 7  – Департамент міжнародної співпраці, на 4  – Департамент адміністративно-господарської діяльності, на 13  – Департамент із взаємодії з правоохоронними органами, на 12 – Департамент житлово-комунального господарства і енергетики, на 18 - Департаменту транспорту і зв`язку.

Загальну чисельність апарату Харківської міської ради затверджено у кількості 1064 чоловік.

Крім того, вперше в Харківській міській раді створюється відділ інформаційно-комп`ютерного забезпечення, для якого передбачається штатна чисельність 7 чоловік.

Сесія  також припинила повноваження депутатів Харківської міської ради 5 скликання Дмитра СВЯТАША та Валерія ПЕТРОСОВА (обидва - Партія регіонів), Потімкова Сергія ПОТІМКОВА (БЮТ),  Володимира БЕЗРУЧЕНКА (КПУ) у зв`язку з обранням їх народними депутатами України. Замість них депутатами Харківської міськради затверджено Миколу ПЕТРЕНКА Яковича, Володимира ТУПІЦИНА (Партія регіонів), Сергія ЛУЧЕНКА (БЮТ), Володимира ЛУШНИЦЬКОГО (КПУ).

Депутати також проголосували за призначення заступником міського голови – директором Департаменту економіки та комунального майна  Михайла ФАТЄЄВА.