Депутати Харківської міської ради не задовольнили протест прокурора Харкова щодо незаконності рішення про надання російській мові статусу регіональної на території міста.

Як передає кореспондент УНІАН, у ході поіменного голосування за відхилення протесту прокурора проголосували 77 депутатів, проти – 16. Перед голосуванням до депутатів звернувся мер Михайло ДОБКІН з пропозицією не погоджуватися з прокурором, а зберегти статус російської мови, затверджений попереднім складом міськради.

Свій протест прокурор Володимир СУХОДУБОВ обґрунтовував тим, що своїм рішенням  (№43/06 від 6 березня 2006 р. “Про російську мову в м. Харкові”)  депутати Харківської міськради порушили Конституцію і закони України, а також перевищили свої повноваження.

Відео дня

Сьогодні протягом дня представники різних політичних сил пікетували сесію міської ради – одні, висловлюючи підтримку депутатам, інші – засуджуючи їхню позицію.

Як повідомляв УНІАН, Харківська обласна рада на сесії 3 червня, за пропозицією депутатів від Партії регіонів, також розгляне питання про надання російській мові статусу регіональної в Харківській області.