Після вступу України у Світову Організацію Торгівлі, Європейський Союз може почати з нею переговори про створення зони вільної торгівлі.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це заявив на прес-конференції у неділю, 28 травня, у Харкові посол Єврокомісії в Україні пан Ієн БОУГ. За його словами, ці переговори будуть частиною консультації щодо розширеної угоди між Україною і ЄС, яка має замінити діючу Угоду про партнерство та співробітництво.

Перший заступник міністра закордонних справ України Володимир ОГРИЗКО, який також був присутній на прес-конференції, підтвердив інформацію Посла Єврокомісії. Крім того, він висловив надію на те, що при розробці розширеної угоди між Україною та Європейським Союзом Україні буде запропоновано асоційоване членство в ЄС.

Відео дня

Ієн БОУГ підкреслив, що головна задача Дня Європи не стільки проведення культурних заходів і концертів, скільки інформування громадян України про життя в Європейському Союзі.

“Куди б ми не приїжджали в Україні, з ким би не зустрічалися, скрізь ми чуємо, що українці хочуть більше знати про Європейський Союз”, - сказав Ієн БОУГ.

Посол Ієн БОУГ та В.ОГРИЗКО у неділю взяли участь у святкуванні Дня Європи у Харкові, який вперше офіційно було відзначено у цьому місті.

У спільній прес-конференції також взяли участь члени офіційної з`єднаної делегації Європейського Союзу, голова Харківської облдержадміністрації Арсен АВАКОВ, голова Харківської облради Василь САЛИГІН та Харківський міський голова Михайло ДОБКІН.

Довідка. Крім країн Євросоюзу, День Європи відзначається тільки в Україні. Нинішньою весною він святкується в Києві, Харкові і Запоріжжі.