Голова Київської обласної державної адміністрації Євген ЖОВТЯК заперечує погіршення показників соціально-економічного розвитку області.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської облдержадміністрації, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в обласній лікарні, де перебуває на лікуванні.

Є.ЖОВТЯК повідомив про роботу комісії Міністерства економіки України в області.

Відео дня

За його словами. „досі жодного пункту розвитку області, з якого ми допустили б відставання, порівняно з іншими областями, не знайдено, хоча всі сили Міністерства економіки спрямовані на пошуки недоліків у роботі обласної держадміністрації”. “Причому спрямовані постфактум, - зазначив Є.ЖОВТЯК, - адже хотів би наголосити, що в доповіді, яка обговорювалася на засіданні Кабінету Міністрів України 27 квітня, Київська область згадувалася в негативному контексті лише один раз - за збільшення обсягів податкових боргів”.

Голова ОДА пояснив, що “це нарощення сталося, коли у першому кварталі 2006 року податківці області виявили трьох великих неплатників податків ще за попередні періоди”.

Він заявив, що „за двома з цих неплатників стоїть один з депутатів обласної ради, послідовний ініціатор мого звільнення”.

Як повідомляв УНІАН, 27 квітня було оприлюднено повідомлення прес-служби Кабінету Міністрів України про рішення підготувати подання Президентові України про звільнення Є.ЖОВТЯКА з посади „за погіршення деяких показників соціально-економічного розвитку Київської області”.

Водночас Є.ЖОВТЯК не погоджується з такою позицією уряду. Зокрема, він наголосив, що коли він очолив виконавчу владу в області, Київщина була на восьмому місці серед областей України. “За підсумками 2005 року ми вивели область на друге місце, а за перший квартал 2006 - на перше місце. Попереду лише місто Київ, і ми маємо тверді наміри обійти і його”, - сказав він. Є.ЖОВТЯК вважає спроби відправити його у відставку „земельно-спекулятивним політиканством”.

Зараз Є.ЖОВТЯК після операції перебуває в лікарні.