Прес-реліз

“Центр екологічних досліджень та аудиту ТОВ “Укрбурвибух” та Консалтингова компанія “Інтер-Бізнес” провели Засідання “Круглого столу” на тему: “Шляхи оптимізації стану навколишнього природного середовища техногенно навантажених регіонів України”.

18 травня 2006р. в рамках Міжнародної науково-технічної конференції “Сталий розвиток гірничо-металургійної промисловості - 2006” за підтримки Управління екології виконкому Криворізької міської ради та Криворізького технічного університету, за ініціативою Центру екологічних досліджень та аудиту ТОВ “Укрбурвибух”, Консалтингової компанії “Інтер-Бізнес” та за участю представників профільних міністерств і відомств України, регіональних органів влади, науково-дослідних та освітніх організацій, громадських організації екологічного спрямування та представників промислових підприємств України у  Конференц залі Криворізького  Технічного Університету відбулося Засідання “Круглого столу” на тему: “Шляхи оптимізації стану навколишнього природного середовища техногенно навантажених регіонів України”.

Відео дня

Інформаційна підтримка: Інформаційне Агентство “Українські Новини”

Участь у Засіданні прийняли: представники  профільних  міністерств та відомств України, регіональних органів влади, науково-дослідні та освітні організації, громадські організації екологічного спрямування, керівники та провідні фахівці промислових підприємств України.

З доповідями виступили:  Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної  політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Руденко Г.Б., ВО Голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва  Гуров В.Н., Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Заєць І.О., Заступник Голови Криворізького міськвиконкому Вербицький  Г.П., директор Українського науково-дослідного інституту  промислової медицини Карнаух М.Г., представник “Міттал Стіл-Кривий Ріг”  та інші фахівці галузі.

 Учасниками Засідання обговорювались питання:

Ш Аналіз рівня техногенного впливу сфери виробництва та споживання на стан навколишнього природного середовища промислових регіонів України

Ш Проведення еколого-економічного експерименту у м. Кривий Ріг

Ш Вплив компонентів техногенного навантаження від промислової діяльності підприємств на стан здоров`я населення регіону

Ш Створення регіональних екологічних асоціацій як важливий крок до відновлення довкілля техногенно-навантажених регіонів України

Ш Деякі аспекти стану навколишнього природного середовища промислових регіонів України

Ш Запровадження екологічних програм на промислових підприємствах України – як метод радикального зниження викидів в навколишнє природне середовище.

  А також питання організації  екологічної асоціації  “Екокривбас”, діяльність якої може стати  одним із шляхів отримання реальної і комплексної картини екологічного стану довкілля в м. Кривий Ріг. Було відмічено, що Криворізький регіон, де на невеликій площі діють п`ять гірничо-збагачувальних комбінатів, залізорудні шахти, металургійний комбінат, коксохімічне виробництво, цементний комбінат, а також заводи з виробництва та ремонту гірничого обладнання, є одним із найбільш техногенно навантажених регіонів України. Висока ураженість геологічного середовища, що зумовлена видобутком корисних копалин, незворотними змінами природних ландшафтів, техногенним навантаженням на довкілля, значним накопиченням відходів промисловості, порушенням гідрогеологічного режиму підземних вод, підтопленням, непередбаченими провалами поверхні, зсувними явищами та ін. і це вже давно викликає особливе занепокоєння фахівців з екології.

 Підбиваючи підсумки засідання та враховуючи виступи фахівців та експертів з екології з запропонованих до обговорення питань, учасники  “Круглого столу” вирішили підготувати Рекомендації Засідання “Круглого столу” та подати їх на розгляд для інформування і прийняття відповідних рішень та заходів до Кабінету Міністрів України, відповідних міністерств та відомств, профільних Комітетів Верховної Ради України, а також довести до відома керівників промислових регіонів України.

По закінченні Засідання Круглого Столу відбулася Прес-конференція для ЗМІ за участю учасників Круглого столу, експертів галузі та засновників асоціації “Екокривбас”.

“Центр Екологічних досліджень та аудиту ТОВ “Укрбурвибух”- новітні технології в області охорони навколишнього середовища та гірничо видобувних підприємствах.

ТОВ “Інтер-Бізнес”- Консалтингова компанія, послуги у сфері розвитку зв’язків з громадськістю та реклами.

За детальнішою інформацією звертатися за тел.(044) 494-24-88, 8 (050) 493 02 19 – Свириденко Ольга,  8(050) 356 80 06 Гордієнко Тамара Миколаївна.