Управління обласної міліції найближчим часом встановить у Харкові понад 350 відеокамер зовнішнього спостереження.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в Центрі громадських зв’язків УМВС в Харківській області, встановлення такої техніки здійснюватиметься в рамках проекту з удосконаленню технічних можливостей органів внутрішніх справ Харківської області та впровадження у роботу міліції сучасних технологій.

У ЦГЗ повідомили, що на сьогодні кілька відеокамер вже встановлено в центрі Харкова на вулиці Сумській та на майдані Свободи. У майбутньому такі відеокамери з підключенням до моніторів служби «02» з’являться на світлофорах, вулицях з найбільшим скупченням людей та ринках міста. Міліція гадає, що це дозволить фіксувати ДТП, швидше затримувати крадіїв автомашин та розкривати пограбування і крадіжки по гарячих слідах.

Відео дня

 

У перспективі також обладнання відеокамерами території торгівельного центру «Барабашова» - одного з найбільших речових ринків України. Керівництво обласної міліції сподівається, що такі кроки у напрямку розширення технічних можливостей міліцейських підрозділів вже найближчим часом мають дати позитивні результати в роботі міліції.