Хмельницька обласна організація Української народної партії стурбована фактами корупції серед своїх партійців із міської організації і вимагає втручання центрального апарату партії для розв’язання конфлікту, що виник при формуванні виборчого списку кандидатів від УНП для участі в повторних виборах до Хмельницької міської ради.

Про це заявили заступник голови Хмельницької обласної організації УНП Валерій ГРОХОЛЬСКИЙ і член міської організації УНП Любомир МИХАЛЕЦЬ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Депутати Хмельницької міськради від УНП Олег ШЕЛЕПАЛО, Галина МЕЛЬНИК, Володимир ДИКИЙ, Андрій КІВЕЛЮК і Микола ГОРІЄВСЬКИЙ «обслуговують» діючого мера міста Миколи ПРИСТУПУ, якого, до речі, суд зняв з участі у виборах. Прикриваючись партійною діяльністю, вони лобіюють свої власні інтереси. Тільки за це вони заслуговують на виключення з партії. При цьому вище керівництво партії їх прикриває, і ніяк на це не реагує», - сказав В.ГРОХОЛЬСКИЙ.

Відео дня

За його словами, названі депутати провели нелегітимну конференцію міської організації, на якій включили свої кандидатури до виборчого списку від УНП на повторних виборах до міськради 25 червня 2006 року.

«Ця конференція відбулася відразу після конференції, на якій міська організація УНП висловила їм недовіру і закликала центральне керівництво партії виключити їх з партійних лав. Якщо такі неавторитетні представники партії знов увійдуть до «п`ятірки» списку від міської УНП, то партія не буде представлена в міській раді», - в свою чергу додав Л.МИХАЛЕЦЬ.

Представники обласної організації також наголосили, що вони повідомили про конфлікт лідера УНП Юрія КОСТЕНКА. «Проте керівництво партії боїться втручатися в конфлікт, оскільки нашу область курує Олександр СЛОБОДЯН, який фінансово допомагає партії. Саме під його впливом центральний апарат партії ухвалив рішення «взяти інформацію до відома і доручив на місцевому рівні вирішити конфлікт», - сказав В.ГРОХОЛЬСКИЙ.

На думку представників обласної організації УНП, якщо керівництво партії і надалі ігноруватиме регіональні організації, то партія втратить місцеві структури. «Якщо нас не почують, то ті люди, які створювали регіональну мережу, підуть з партії, або ініціюватимуть створення іншого крила УНП», - зазначив Л.МИХАЛЕЦЬ.

Як повідомляв УНІАН, 26 березня в м. Хмельницький не відбулися вибори до обласної, міської рад і міського голови, оскільки деякі члени міської територіальної виборчої комісії №21 не вийшли на роботу. Через це МТВК не змогла зібратися у повному складі і виконати рішення Хмельницького апеляційного суду про зняття з реєстрації кандидата на посаду міського голови М.ПРИСТУПИ і ухвалити рішення про видачу бюлетенів на виборчі дільниці міста.