На будівництво харківської частини автотраси Москва-Сімферополь у найближчі 2 роки буде виділено 2 млрд. грн.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це сказав голова Державної служби автомобільних доріг Вадим ГУРЖОС у ході інспектування будівництв харківської ділянки автотраси.

Цього року в області планується ввести в експлуатацію ділянку Люботин -Мерефа (6,5 км), розпочати будівництво мостів на ділянці Красноград – Перещепіно, а також провести інші ремонтні роботи.

Відео дня

Говорячи про стан дорожнього господарства взагалі, В.ГУРЖОС відзначив, що коштів на ремонт доріг та особливо їх будівництво виділяється катастрофічно мало, тому “латочний” ремонт покриття поки що залишається актуальним. Водночас він зазначив, що на Харківщині швидко і якісно освоюються кошти, які виділяються для будівництва цього стратегічного об`єкту.

Керівники Харківського та Красноградського районів, де добудовується автотраса, відзначили важливість будівництва для своїх районів: автобан дасть не тільки поштовх розвитку інфраструктури (будівництво АЗС, готелів тощо), але й дозволить розвантажити внутрішньоміські дороги міст. Це, в свою чергу, позначиться і на екологічній ситуації в містах, і знизить аварійність на вулицях.

Будівництво автомобільної дороги Москва-Харків-Сімферополь було передбачене ще генеральною схемою розвитку мережі автомобільних доріг СРСР і розпочате у 1972 р.

Протяжність автотраси в межах Харківської області становить 175,5 км. Другий етап будівельних робіт заплановано на 2007 р. Передбачено обладнання асфальтобетонного покриття на ділянці Красноград - Мерефа протяжністю 113,6 км. Також планується введення в експлуатацію ділянки Красноград - Перещепіно (кордон з Дніпропетровською областю) протяжністю 4,1 км.