З початку 2006 р. харківські прикордонники затримали контрабандних товарів у 30 випадках на загальну суму понад 2 млн. грн.

 

Як повідомив кореспонденту УНІАН прес-секретар  Харківського прикордонного загону (ХПЗ) Димитрій ГОРКОЛЬЦЕВ, затриманню і вилученню контрабандних товарів сприяла створена система інженерно-технічного контролю на ділянках прикордонних застав. За його словами, виходячи з обстановки, яка склалася на українсько-російській ділянці державного кордону, Державною прикордонною службою України вживаються додаткові заходи з посилення охорони кордону, проводяться подальші роботи з метою побудови системи інженерних заходів та встановлення інформаційних покажчиків поблизу визначеної лінії кордону. На цей час спільно з Росією проведено дві робочі зустрічі експертів з метою вирішення питань, пов’язаних з демаркацією спільного державного кордону. Найближчим часом очікується початок роботи спільної українсько-російської демаркаційної комісії.

Відео дня

За даними прес-секретаря, у ході виконання відповідних розпоряджень Кабінету міністрів України, в рамках реалізації державної програми “Контрабанда стоп” для створення перешкод порушникам держкордону підрозділами ХПЗ з початку 2006 р. обладнано 2 км 226 м ровів, 11 км контрольних смуг, 110 метрів малопомітних перешкод, 36 завалів, 5 стаціонарних шлагбаумів, ліквідовано 165 об’їзних доріг. Крім того, встановлено 4 спостережні вежі, для позначення кордону з Російською Федерацією встановлено понад 400 інформаційних знаків “Увага! Державний кордон України. Прохід заборонено”.