Дочірнє підприємство «Філдес Україна» (м.Одеса) корпорації «Філдес Ентерпрайзес ЛТД» звернулося з листом до Президента України Віктора ЮЩЕНКА, в якому просить зупинити «беззаконня» з боку співробітників правоохоронних органів Одеської області.

Про це президент ДП «Філдес Україна» Іоанна Емілія ШИПОВСЬКА повідомила на прес-конференції в УНІАН.

«Ми змушені звернутися до Президента з відкритим зверненням про незаконні дії працівників правоохоронних органів Одеської області, які мають системний характер і спрямовані на послідовну протидію законній фінансово-господарській діяльності нашого підприємства», - сказано у зверненні компанії.

Відео дня

За словами І.ШИПОВСЬКОЇ, компанія вирішила звернутися до Президента, оскільки всі інші законні шляхи вирішення конфліктної ситуації вичерпано. Вона повідомила, що компанія не раз зверталася до різних держорганів, але все це фактично не мало жодного ефекту, окрім постійних відписок, що справа перебуває на «контролі».

За інформацією президента ДП «Філдес-Україна», ще восени 2004 роки слідче Управління МВС в Одеській області порушило кримінальну справу за фактом шахрайства в особливо великих розмірах, здійсненого повторно (ст.190 ч.4 УК), а підозрюваними стали троє працівників компанії і одного з них чотири місяці незаконно утримували під вартою.

При цьому в офісі компанії було вчинено обшук, під час якого було вилучено всі документи і комп`ютери, які досі не повернено, накладено арешт на всі рахунки підприємства (недавно знятий за рішенням суду), заарештовано декілька автомобілів компанії. Крім того, працівники міліції і прокуратури розгорнули широку антирекламу ДП «Філдес Україна»: виступали по телебаченню, називаючи компанію фінансовою пірамідою, говорили про те, що фірма вже закрита, внаслідок чого компанія зазнала величезних моральних і матеріальних збитків.

«Ми маємо підстави стверджувати, що єдиною причиною всіх неприємностей, з якими зіткнулася наша компанія впродовж останніх 18 місяців, є небажання керівництва ДП «Філдес Україна» платити хабарі і вести «тіньову бухгалтерію». Тобто, грати за зрозумілими і звичними для місцевих корумпованих чиновників «правилами гри», - зазначається в повідомленні.

Довідка УНІАН. Компанія «Філдес Україна» (м.Одеса) зареєстрована в Приморському районі міста Одеси як дочірнє підприємство корпорації «Філдес Ентерпрайзес» 13 лютого 2003 року.

ДП «Філдес Україна» є адміністратором системи під назвою Car Credit і управляє мережею салонів з продажу автомобілів на території України за системою «придбання в групах».

Будучи офіційним дилером корпорації «Автоінвестбуд», компанія пропонує автомобілі марки ВАЗ, ГАЗ, ІЖ.