15-20 травня активісти всеукраїнського молодіжного об’єднання “Молодь – надія України” та громадянської кампанії “Громадський спротив України” продовжать акцію протесту біля Секретаріату Президента України з вимогою не підвищувати ціни на газ, електроенергію, телефонний зв’язок та залізничні квитки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова ВМО "Молодь - надія України" Вадим ГЛАДЧУК.

“Нинішня бандитська влада мало чим відрізняється від влади КУЧМИ. Якщо КУЧМА підвищував тарифи на енергоносії раз на рік, то уряд ЄХАНУРОВА виходить з такою ініціативою раз на три місяці”, – сказав В.ГЛАДЧУК.

Відео дня

Він наголосив, що не зважаючи на мораторій Верховної Ради на підвищення цін на житлово-комунальні послуги, який не підписав Президент України Віктор ЮЩЕНКО, ціни на електроенергію та газ за короткий проміжок часу зростуть більше ніж на 100%.

“Через відсутність системи обліку розрахунків лише населення, яке становить всього 25% від всіх категорій споживачів, у 2004 році реально сплатило за енергоресурси на 10 млрд. грн. більше, ніж спожила вся країна. Загалом, вся країна переплачує за енергоносії на внутрішньому ринку близько 50 млрд. грн., що становить майже половину бюджету держави”, – заявив В.ГЛАДЧУК.

Він переконаний, що реальної необхідності підвищувати тарифи немає.

В.ГЛАДЧУК не виключив, що через такі дії влади новообраний парламент може оголосити В.ЮЩЕНКУ імпічмент. “Я хотів би порадити Президентові не розслаблятися, адже ВР сьогодні цілком і реально може оголосити імпічмент. Підставою для цього може стати антинародна політика В.ЮЩЕНКА та уряду Ю.ЄХАНУРОВА”, - сказав голова молодіжного об’єднання.

“Ми проводимо вже кілька днів наметову облогу Банкової”, - повідомив він.

За словами В.ГЛАДЧУКА, при цьому “Молодь – надія України” постійно наштовхується на протидію влади. Крім того, порушується право громадян на мирні збори. Він зауважив, що акція мала б проводитись за адресою Банкова, 15, але активістів об’єднання на зазначене місце не пропускають. За його словами, після встановлення наметів на вул. Банкова, 9 до них неодноразово звертались комунальні служби з вимогою зупинити акцію.

В.ГЛАДЧУК розповів, що три намети активісти “Молодь – надія України” будуть встановлювати щодня з 13.00 до 18.00 на вул. Банковій. В акції братимуть учать від 20 до 30 осіб.

“Принциповим є не кількість учасників, а те, щоб громадськість знала правду”, - додав В.ГЛАДЧУК.

Він також повідомив, що в ході акції “Молодь – надія України” наражається на цензуру “помаранчевих” ЗМІ.

“Ми розраховуємо, що політичні сили в новому парламенті повторно запровадять мораторій на підвищення цін. Ми розраховуємо, що новий уряд відмовиться від підвищення цін на енергоносії”, - зауважив В.ГЛАДЧУК. За його словами, після 20 травня намети „перекочовуватимуть” до тих державних установ, які є ініціаторами або виконавцями підвищення цін.

Як повідомляв УНІАН, з 1 травня набуло чинності рішення НКРЕ про підвищення на 25% тарифів на газ та електроенергію для населення.

11 травня Кабінет Міністрів України затвердив підвищення на 50% з 1 червня тарифів на пасажирські перевезення в поїздах далекого сполучення.

Акція протесту ВМО “Молодь – надія України” та ГК “Громадський спротив України” розпочалась 11 травня.