Прокурор Харківської області Василь СИНЧУК опротестував рішення Харківської обласної ради про призначення шести заступників голови облради.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області, у рішенні депутатів призначити 6 заступників керівникові облради прокурор побачив порушення закону і запропонував їм переглянути своє рішення. “Це рішення незаконне, і ми будемо обов’язково добиватися того, щоб воно було скасоване”, - передає прес-служба слова прокурора. Він пояснив, що у законі про місцеве самоврядування передбачено, що обласна рада “обирає одного”, а не кількох заступників. За словами В.СИНЧУКА, у разі, якщо обласна рада сама не відмінить свого рішення, то прокуратура зробить відповідне подання до суду.

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня на першій сесії Харківської обласної ради нового, 5-го скликання, після обрання головою облради представника Партії регіонів Василя САЛИГІНА депутати проголосували за те, щоб у нього було 6 заступників. Ними стали представники від кожної із шести політичних сил, що пройшли до облради. При цьому не отримав свого заступника лише Блок Юлії Тимошенко – сьома за рахунком політична сила, яка подолала тривідсотковий бар’єр на виборах до облради.

Відео дня