Київський дитячий танцювальний ансамбль “Веселад” заявляє про наміри незаконно позбавити їх приміщення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив керівник ансамблю Віталій ГУСОВСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він розповів, що колектив “Веселад” існує вже 13 років, у ньому танцюють більше 300 дітей.

Відео дня

“Ансамбль об’їздив півсвіту – від Єгипту до Норвегії, є лауреатом найпрестижніших фестивалів та конкурсів, діти танцюють на кращих сценічних майданчиках Києва та України”, – підкреслив В.ГУСОВСЬКИЙ.

На підтвердження цього діти-учасники ансамблю на початку прес-конференції принесли в зал численні дипломи і нагороди різноманітних конкурсів і фестивалів.

В.ГУСОВСЬКИЙ сказав, що “ансамбль ніколи не був розбещений розкішшю чи надмірною увагою тих, хто мав би опікуватись дитячою творчістю, але протягом уже 2 років у нас вперто намагаються забрати і це”.

Він пояснив, що 2 роки тому двоповерховий будинок за адресою: бульвар Верховної Ради, 20, що належить підприємству “Хімволокно” і де знаходиться ансамбль, почали здавати в оренду телерадіокомпанії “Ера”. Раніше це приміщення площею близько 900 кв. м. займали більше десяти різних дитячих творчих колективів, тепер, розповідає В.ГУСОВСЬКИЙ, “Ера” зайняла весь другий поверх, з дитячих колективів у декількох кімнатах загальною площею 200 кв. м залишився лише “Веселад”.

Керівник ансамблю стверджує, що зараз “Ера” хоче позбавити їх і цього приміщення, намагаючись незаконно його викупити.

За його словами, він і батьки дітей неодноразово зверталися до київської влади з проханням вирішити їх проблеми. “Адже це все одно, що відібрати у дитини іграшку, вкрасти у пенсіонера пенсію”, – зазначив В.ГУСОВСЬКИЙ.

У відповідь тодішній заступник голови КМДА Ігор ЛИСОВ запевнив колектив, що будинок на бульв. Верховної Ради, 20, має бути переданий до комунальної власності міста, Київрада, як власник 95% акцій “Київхімволокна”, рішення про продаж об’єкта не приймала і є зобов’язання керуючому санацією ніяких дій щодо приміщення, де працює ансамбль, не приймати і забезпечити його безперебійне функціонування.

Однак вже восени 2005 року І.ЛИСОВ повідомив ансамбль, що КМДА вже не заперечує проти викупу будинку, але за умови погодження “переселення дітей” з ансамблем.

При цьому, зауважує В.ГУСОВСЬКИЙ, невідомо, чому раніше для продажу потрібен був дозвіл Київради, а тепер вже ні.

Керівник колективу розповів, що нещодавно зовсім випадково у газеті “Твоя газета” побачив оголошення про призначений на 15 травня аукціон з продажу будинку “Київхімволокна”, при цьому стартова ціна об’єкта – 2,5 млн. грн.

В.ГУСОВСЬКИЙ дивується, чому комітет кредиторів, який має бути зацікавлений продати будинок якнайдорожче, розміщує оголошення у маловідомій газеті і в багато разів занижує початкову ціну.

На його думку, це можна пояснити лише домовленістю з “Ерою”. “Покупець відомий – радіо ”Ера”, – зазначив В.ГУСОВСЬКИЙ.

Представник батьківського комітету Анатолій ШЕВЧУК додав, що насправді будинку на бул. Верховної Ради, 20, у списках санації немає, а отже, аукціон і продаж є незаконним.

“Це питання і до прокуратури”, – сказав він.

Батьківський комітет ансамблю “Веселад” вимагає відмінити проведення аукціону і передати приміщення до комунальної власності міста.

На прес-конференції учасники ансамблю подарували радіо “Ера” символічні банку п’явок і клізму “від жадібності”.

Після цього керівники “Веселаду”, учасники колективу та їх батьки попрямували до Київдержадміністрації, щоб передати свої вимоги.