Заслужена артистка України, співачка Алла ПОПОВА та її продюсер, заслужений діяч мистецтв України Юрій ДЕРСЬКИЙ презентували два нових компакт-диски співачки “Найдорожче” та “STABAT MATER”.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на прес-конференції в УНІАН з нагоди презентації компакт-дисків Ю.ДЕРСЬКИЙ наголосив, що ці два альбоми є абсолютно різними. “Найдорожче” є колекцією знакових творів співачки за 10 років, які мали особливий успіх у слухачів, і цей диск складався саме з радійних рейтингів їх популярності. Серед них – “Вишиваний Казанова”, “Болять слова”, “Королева”, “Клеопатра” та інші.

В той же час, за його словами, “STABAT MATER” є “серйозним, глобальним” проектом, який присвячений чорнобильській трагедії 20-річної давнини та людським стражданням. “Це біблейський сюжет, це літургія”, - зазначив Ю.ДЕРСЬКИЙ. Крім сольних партій А.ПОПОВОЇ, у цьому творі записані хорові партії, а у сценічному виконанні бере участь балет. Продюсер наголосив, що це перший проект, у якому є симбіоз фольклору, року, симфонічної музики, і він не має вітчизняних аналогів.

Відео дня

Водночас Ю.ДЕРСЬКИЙ висловив жаль, що досі цим твором не зацікавилися представники Міністерства культури чи якихось інших офіційних структур або телебачення. За його словами, лише ТРК “Київ” та Луганське державне телебачення зробили повну сценічну версію “STABAT MATER”. Втім, продюсер сподівається, що цей проект ще буде оцінений.

Сама співачка сказала, що “Найдорожче”, до якого увійшли 19 її кращих україномовних пісень, є підсумкових проектом певного етапу її творчості. Також вона зазначила, що їх творчий тандем з Ю.ДЕРСЬКИМ вже розпочав роботу над новим диску.

Обидва альбоми вийшли накладом по 2 тис. екземплярів. “Найдорожче” тільки-но поступив у продаж, а “STABAT MATER”, за словами Ю.ДЕРСЬКОГО, є, скоріш, подарунковим проектом для розповсюдження серед мас-медіа та структур, що опікуються питаннями культури.