Співробітники Тендерної палати в результаті перевірок 139 розпорядників державних коштів виявили порушення законодавства про проведення державних закупівель - загальна сума завданих державі збитків становить 132 млн. грн.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила віце-президент Тендерної палати Людмила КРАВЧЕНКО.

За її словами, за результатами перевірок Тендерна палата зробила 212 висновків, матеріали по 47 з яких були направлені до правоохоронних органів.

Відео дня

Зокрема, за словами Л. КРАВЧЕНКО, 17 висновків зі встановленими порушеннями на суму майже 3 млн. грн. були направлені в Генеральну прокуратуру, до регіональних органів прокуратури – 11 висновків майже на 4 млн. грн., до органів МВС – 28 висновків на 3 млн. грн., в СБУ – 4 висновки на 1 млн. грн.

Л. КРАВЧЕНКО зазначила, що ці матеріали торкалися порушень у проведенні держзакупівель Тернопільською облдержаміністрацією, структурних підрозділів Львівської, Луганської, Вінницької, Запорізької, Миколаївської, Черкаської і Чернігівської обласних адміністрацій. Крім того, порушення тендерних процедур, які спричинили значні суми збитку державі, допустили Міністерство культури України, установи Академії медичних наук, Головне управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища м. Києва.

«За цими висновками зараз правоохоронні органи порушили кримінальні справи», – сказала Л. КРАВЧЕНКО.