Найближчим часом планується візит до Москви делегації Харкова.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міської ради, про це сказав Харківський міський голова Михайло ДОБКІН під час зустрічі з ветераном Великої Вітчизняної війни, Героєм Радянського Союзу, генералом армії, депутатом Державної Думи Російської Федерації Валентином ВАРЄННІКОВИМ.

М.ДОБКІН повідомив, що у рамках візиту відбудеться зустріч членів харківської делегації з мером Москви Юрієм ЛУЖКОВИМ.

Відео дня

«Харків має намір повернути собі славу міста дружби між Україною та Росією. Я думаю, що цей візит буде дуже важливий, тому що ми прагнемо відновити ті договори про співробітництво, які у нас були з Москвою», - сказав М.ДОБКІН.

За його словами, у Харкові поступово відроджується машинобудування. «Наш завод ім. Малишева, який дуже багато зробив і під час війни, і у повоєнний час, у 2004 році вперше випустив танки і для нашої української армії. До цього він обслуговував лише іноземні замовлення», - повідомив мер.

Прес-служба також повідомляє, що мер М.ДОБКІН, секретар міської ради Геннадій КЕРНЕС, перший заступник міського голови Олександр КРИВЦОВ та заступник міського голови, директор Департаменту з гуманітарних і соціальних питань Володимир ЗАЄЦЬ 9 травня провели офіційну зустріч з делегацією Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації. Члени фракції «Єдина Росія» Георгій ГОЛІКОВ, Василь ТЕТЕРІН та радник управління міжпарламентських зв`язків Держдуми Лев КОТЕЛЬНИКОВ висловили подяку за запрошення відвідати Харків у святкові дні.

Колишній мер Бєлгорода Г.ГОЛІКОВ зауважив, що він знає і цінує потенціал Харкова і харків`ян. Г.ГОЛІКОВ висловився за спрощення процедури перетину кордонів громадянами, що живуть у прикордонних зонах. Генеральний консул РФ у місті Харкові Андрій ЯКОВЛЄВ висловив зацікавленість у розвитку двосторонніх угод на всіх рівнях. Він нагадав, що День Перемоги близький народам України і Росії і демонструє їх єднання.

Вітаючи гостей, М.ДОБКІН, висловив готовність розвивати концепцію співпраці прикордонних міст. «Ми зробимо все, щоб реалізувати програмні документи Партії регіонів, що відновлюють і зміцнюють дружні зв`язки між нашими народами», сказав М.ДОБКІН.

Гості вручили Харківському міському голові пам`ятний годинник, книгу про Бєлгород, пам`ятну медаль та пам`ятні значки «100-річчя заснування Російської Держдуми» і запальнички. Мер Харкова вручив членам делегації художньо оформлене видання «Старовинний Харків в поштових листівках».