20-річній жительці Луганської області, яка 9 травня телефоном повідомила міліцію, що у приміщенні залізничного вокзалу Харків-Пасажирський закладено вибухівку, у разі доведення її вини загрожує серйозне покарання.

 

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Лінійного управління на Південній залізниці, телефонну “терористку” затримали “по гарячих слідах”, майже одразу після її телефонного дзвінка. Затримання здійснили у ході спільних оперативно-розшукових заходів співробітники лінійного відділу міліції на станції Харків-Пасажирський” та працівники Служби безпеки України.

Відео дня

Одразу після телефонного дзвінка луганчанки з вокзалу негайно було евакуйовано близько 450 пасажирів та обслуговуючого персоналу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це було безпідставне повідомлення.

Стосовно затриманої порушено кримінальну справу за ч.1 ст.259 ККУ (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). У разі доведення вини жінці загрожує покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, арешту до 6 місяців або позбавлення волі до 3 років, зазначили у прес-службі.