Призовники Луганщини вперше отримали благословення на службу в українську армію від священика Української автокефальної православної церкви.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес - центрі консисторії Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, 10 травня на призовному пункті міста Красний Луч чин благословення новобранців відправив священик УАПЦ протоієрей Сергій ПІДТЯГИН.

Разом із представниками Луганської організації Українського козацтва священик відвідав призовників, що мають служити в прикордонних військах, благословив їх на службу українському народові й звернувся до них із напутнім словом. Отець Сергій ПІДТЯГИН увійшов до громадської ради при Краснолуцькому міськвійськкоматі.

Відео дня

У прес-центрі зазначили, що українські юнаки, яких призивають на службу до армії України, а також курсанти військових училищ на сході України, в роки незалежності, як правило, отримують благословення від священиків УПЦ Московського патріархату, рідше – від УПЦ Київського патріархату. На Харківщині від початку 1990-х років, коли на території області почали утворюватися парафії УАПЦ, священики цієї церкви неодноразово запрошувалися військовим керівництвом на відправу благословення призовників чи то випускників військових навчальних закладів, повідомили у прес-центрі.