В рамках фестивалю “Рок Січ” буде здійснено ряд заходів для збереження екосистеми Труханового острова у Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН ініціатор проведення фестивалю, лідер групи ВВ Олег СКРИПКА.

Зокрема, передбачається, що в рамках фестивалю, який відбудеться у Києві 6-7 травня, фестивальні майданчики будуть розташовані у максимально безпечних для екосистеми острова місцях, будуть огороджені парканами та стрічками молоді дерева, а на території острова будуть встановлені 30 контейнерів для збору сміття.

Відео дня

Крім того, передбачається, що в рамках фестивалю буде проведена акція “Чистий рок”, в рамках якої глядачам запропонують обмінювати сміття на пиво. Кожен гурт-учасник посадить на острові по одному дереву – горіх волоський, а по завершенні фестивалю відбудеться спільне прибирання острова.

Під час прес-конференції О.СКРИПКА також висловив своє здивування тим, що представники Національного Екоцентру України виступили проти проведення фестивалю на острові, мотивуючи це тим, що його проведення може нашкодити екології.

Водночас, за словами О.СКРИПКИ, на пропозицію виступити співорганізатором фестивалю та допомогти правильно розташувати сценічні майданчики представники Екоцентру категорично відмовилися.

За словами О.СКРИПКИ, серед підписантів листа-протесту від імені Екоцентру є багато підписів від російських екологічних організацій та екологічних організацій Сходу України.

“Тут екологічні проблеми не на першому плані, а на першому плані, щоб український рок не пройшов, таке складається враження”, - сказав О.СКРИПКА.