Рок Січ має зруйнувати стереотип сприйняття українцями музичних фестивалів виключно як заходів, що відбуваються на майданах у центрі міста. Рок Січ відтворить справжню фестивальну атмосферу рівня загальновідомих європейських open-air фестивалів. Починаючи з музики відповідного рівня й закінчуючи загальною організацією.

Цього року під час фестивалю працюватимуть три майданчики.

Рок Січ на власному прикладі демонструє свідоме ставлення як до української музичної культури, так й до оточуючого середовища. Саме тому у рамках фестивалю заплановано проведення кількох безпрецедентних заходів, а саме: 

Відео дня

- Розташування фестивальних майданчиків у максимально безпечних для екосистеми Труханового зонах острову.

- Огородження парканами та стрічками молодих дерев від можливих ушкоджень.

- Чисельні смітники на території острова – 30 контейнерів

- Чергування волонтерських патрулів навколо зони проведення фестивалю – 10 патрулів.

- Чергові прибиральники на кожному майданчику фестивалю.

- Під час фестивалю пройде спеціальна акція „Чистий Рок” під гаслом „Ні попсовому сміттю!”. Любов відвідувачів до пива буде застосовано на користь середовища Труханового острова. Протягом фестивалю гості зможуть обміняти сміття на пиво.  До того ж, кожен гурт-учасник фестивалю посадить на острові власне дерево (горіх грецький). Фіналом акції буде спільне прибирання острова після закінчення фестивалю за участю оргкомітету фестивалю, комунальних служб, волонтерів та представників ЗМІ, зірок українського року та гостей фестивалю Рок Січ. Кожен учасник акції отримує спеціальну подяку від фестивалю та відчує, що зробив насправді добру й важливу справу.

Довідка:

25 квітня 2006 р. на офіційну сторінку фестивалю був надісланий лист протесту від представників Національного Екоцентру України та інших організацій. Після отримання листу представники оргкомітету фестивалю Рок Січ провели спільну зустріч за участю ініціатора та продюсера фестивалю Олега Скрипки та представником Національного екоцентру України Олексієм Василюком.

На зустрічі з боку фестивалю було запропоновано проведення спільної прес-конференції з метою поширення інформації від обох сторін та оприлюднення розроблених методів вирішення проблеми.

Від участі у прес-конференції представники екологічних організацій відмовились.

Офіційна сторінка фестивалю www.rocksich.com

Акредитація та додаткова інформація: dv@initia.com.ua, тел.8 044 561 26 15, 8 067 502 44 46, Василіса  Дребушевська

Реєстрація ЗМІ: 11:00 – 12:00, прес-конференції у медіа-центрі фестивалю -12:00 – 15:00