Харківська обласна рада розгляне питання про надання російській мові статусу регіональної в Харківській області на своїй наступній сесії, яка відбудеться в середині травня.

Як передає кореспондент УНІАН, за внесення цього питання до порядку денного наступної сесії проголосувала більшість депутатів нового, V скликання на своїй першій сесії.

Ініціатором обговорення статусу російської мови в Харківській області виступила група депутатів від Партії регіонів, яка нараховує 83 із 150 депутатів у обласній раді.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 6 березня за ініціативою попереднього Харківського міського голови Володимира ШУМІЛКІНА за надання російській мові статусу регіональної у Харкові проголосували депутати Харківської міської ради.

25 і 26 квітня Луганська обласна рада і Севастопольська міськрада ухвалили рішення про надання російській мові статусу регіональної, відповідно, в області і місті.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО дав доручення Міністерству юстиції України і Генеральній прокуратурі вивчити питання про відповідність законодавству рішень ряду місцевих рад про надання російській мові статусу регіональної.