Сьогодні у Харкові відкрився VIII Міжнародний фестиваль «Світ книги-2006».

Як повідомили кореспонденту УНІАН у оргкомітеті фестивалю, щорічно «Світ книги» збирає видавців, фахівців поліграфії, профільних майстрів, поетів, письменників і читачів з України, Росії та Польщі. Цього разу свою продукцію виставлять близько 500 видавців. Також у програмі заплановані зустрічі з письменниками та авторами книг, презентації книг поезії і прози, віршів відомих майстрів пера та поетів-початківців.

У рамках фестивалю сьогодні відбулися творчі зустрічі з телеведучим, письменником Юрієм МАКАРОВИМ (презентація книги «Подорожі дилетанта»), зі співаком, поетом Андрієм КУЗЬМЕНКОМ (презентація книги «Я, «Перемога» і Берлін»). Також пройшла зустріч з поетами Сергієм ЖАДАНОМ (презентація нової книги «Цитатник») та Юрієм РИБЧИНСЬКИМ (презентація книги «Театр сновидінь»). На стендах видавництва заплановані зустрічі з відомими та починаючими авторами - Андрієм КУРКОВИМ, Іреною РОЗДОБУДЬКО, Тетяною МАЛЯРЧУК,  Г.-Л.ОЛДІ та іншими.

Відео дня

У рамках фестивалю пройде традиційна благодійна акція «Видавці - дітям», конкурс «Світ книги» у номінаціях: «Видавництво року», «Книга року», «Відкриття року», «Дитячий всесвіт», «Вибір читача». Для маленьких відвідувачів фестивалю працюватиме дитяча ігротека з показом кінофільмів, творчими заняттями, головоломками. Дорослі зможуть відпочити в книжковій кав`ярні «К°Кава».

Урочисте відкриття, церемонія нагородження переможців конкурсу та святковий концерт за участю Кузьми, Юрія РИБЧИНСЬКОГО та провідних харківських артистів розпочалося о 17.00 у Великому залі оперного театру.