Програму створено за ініціативи Київського Просвітницько-Миротворчого центру і розраховано на період з 2006 по 2015 роки з метою сприяння реалізації  Державної програми “Ліси України”. Вперше програма “Відродження лісів України” провадиться в Київській та Черкаській областях. 

У  рамках  програми було розроблено й наразі реалізується 2-і моделі  співпраці  з районними держлісгоспами та органами місцевого самоврядування. У першому випадку йдеться про посадки, які здійснюються на землях Михайлівського та Бучацького лісництва Канівського держлісгоспу загальною площею 15 га. Друга модель передбачає заліснення територій, що перебувають у підпорядкуванні сільрад. Наразі у співпраці з Миронівською райдержадміністрацією, Центром зайнятості Миронівського району та Грушівською сільрадою триває висадка лісу поблизу села Дударі на ділянці площею 33 га.

У цілому до кінця поточного року планується висадити ліс на площі до 200 га (це приблизно 1 млн. дерев).

Відео дня

Програма сприятиме збільшенню показників лісистості й виконанню державних планів, створенню робочих місць під час дії програми.

Цілі Програми:

• Створення дієвої моделі співпраці громадських і державних організацій у справі відродження лісів та її поширення на території України.

• Залучення недержавного фінансування для реалізації заходів державної програми "Ліси України".

• Формування громадської думки шляхом проведення широкої інформаційної кампанії.

У прес-конференції візьмуть участь: 

- Олена Мазур, голова правління Київського Просвітницько-миротворчого центру

- Дмитро Афанасьєв, керівник програми “Відродження лісів України”

- Микола Рижков, директор Канівського держлісгоспу

- Віктор Маурер, завідувач кафедри лісових культур Національного аграрного університету

Представникам ЗМІ надаватимуться відеоматеріали ( у форматі miniDV та за вимогою BETACAМ SP).

 З питань акредитації та за додатковою інформацією звертатися до координатора програми Сергія Макарова за тел. 067 465 6340, 235 -37-43

Київський Просвітницько-Миротворчий центр - неприбуткова громадська організація, діяльність якої базується на сприянні реалізації заходів щодо духовного та фізичного здоров’я населення, сприяння аходам із забезпечення екологічної безпеки України