Українські прочани розповіли про помаранчеву революцію одному з трьох найголовніших лам Тибету та найвпливовіших духовних лідерів буддистів Азії та Європи 17-му Кармапі Тхає Дордже.

На аудієнції у своїй резиденції в місті Калімпонг (Індія) Святіший Кармапа завірив прочан, що у своїх медитаціях думатиме про Україну й бажатиме їй добра. Буддистам в Україні він рекомендував у ці складні часи виконувати медитацію Авалокітешвари (Люблячі Очі) –Будди Співчуття. Її головна мета – пробудження любові усюди, де тільки можливо допомогти тим, хто страждає. Вона очищує розум від агресії, налаштовує на позитивні думки й надає сил на добрі дії. Медитація є провідною духовною практикою для релігійності та обрядності Буддизму.

Голова одної з найдавніших буддистських шкіл Тибету – Карма Каг’ю – має вірних та послідовників у Європі – від Данії й Німеччини до Польщі й Росії. Симпатії духовного провідника до українського народу, його обізнаності про нашу культуру посприяла художня виставка „Викликання Кармапи`, що стала яскравою подією в Києві восени минулого року.

Джерело: Новий вибір 2004