Сільськогосподарське ТОВ «Агрокомбінат “Хотівський” розцінює наміри столичної влади “розібратися” з підприємством як початок перерозподілу київських активів.

Про це йдеться у заяві компанії, переданій УНІАН.

Як повідомив на прес-конференції в УНІАН директор СГ ТОВ «Агрокомбінат “Хотівський” Валерій ШОВКУН, “з приходом нової влади ми розуміємо, що йде знову перевірка, знову запити. Тому ми вирішили вийти і розповісти про те, що ми дійсно працюємо, ми відкриті”.

Відео дня

Водночас юрист Олександра ФУСЕНКО сказала, що якщо голова Київської міської державної адміністрації Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ ініціює чергову перевірку, “ми так само відстоїмо свої інтереси, як це були при перевірках раніше”.

В.ШОВКУН відзначив, що, на відміну від розповсюдженої у пресі інформації, агрокомбінат не є власником землі, а лише орендує її у Києва – 1108,66 га, та 1138 га земельних паїв у Київської області.

Крім того, агрофірма не займає землі Голосіївського заповідника, а тільки межує з ним та музеєм архітектури у Пирогово.

Договір оренди з Київською міською радою укладений у серпні 2004 року терміном на 25 років.

У 2005 році ТОВ заплатило за оренду землі у Києві близько 266 тис. грн., у 2006 році оренда обійдеться приблизно у 275 тис. грн.

За даними В.ШОВКУНА, з 2003 року завдяки залученню інвесторів розпочалося відродження виробництва. Агрофірма вирощує овочі, фрукти, гриби, ягоди і зернові культури, займається насінництвом трав’яних культур. Уся продукція компанії реалізовується у Києві.

У 2005 році прибуток компанії становив 170 тис. грн., вона працювала з рентабельністю 24,8%.

Акціонерами СГ ТОВ «Агрокомбінат “Хотівський” виступають ТОВ “Земельний Центр” – 74%, та фізичні особи Іван МОСТОВИЙ – 13%, Інга ГУРИНА – 13%.

Як повідомляв УНІАН, 18 квітня Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ на нараді з керівниками КМДА доручив своєму заступнику Володимиру ГОЛОВАЧУ провести ревізію всього майна міста Києва.

Він сказав, що зараз його турбують три офшорні компанії, які є власниками дуже великої кількості київської власності і, на його думку, не зовсім законно. У зв`язку з цим він доручив В.ГОЛОВАЧУ підготувати звернення в Інтерпол, «щоб ними позаймалися, оскільки вони вже дуже багаті й всі опинилися в європейській країні». «В тому числі й більше гектара землі в Голосіївському заповіднику, там, де взагалі можна тільки ходити й радіти життю, з`явився агрокомбінат «Хотівський», - сказав Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.