Територіальна виборча комісія опублікувала офіційні результати виборів до Харківської обласної ради V скликання.

Як передає кореспондент УНІАН, офіційний протокол і списки депутатів облради нового скликання опубліковані в обласній газеті “Слобідський край”. Затягування з оприлюдненням результатів виборів був викликаний численними скаргами партій і блоків та розглядом їх у судах. Останню зі скарг від блоку Володимира ГОШОВСЬКОГО “За Союз”, який оскаржував методику підрахунку голосів, у п’ятницю розглядав Харківський апеляційний суд. До цього Київський районний суд Харкова, який призупиняв публікацію результатів виборів, своїм остаточним рішенням не задовольнив скаргу блоку “За Союз”, що змусило його звернутися до апеляційного суду.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у тервиборчкомі, очікується, що його голова видасть розпорядження про дату проведення першої сесії обласної ради нового скликання. Водночас прес-служба Харківської облдержадміністрації з посиланням на губернатора Арсена АВАКОВА у п’ятницю повідомила, що сесія відбудеться 28 квітня.

Відео дня

Депутатський корпус Харківської облради V скликання буде нараховувати 150 депутатів. До неї увійшли представники 7 політичних партій і виборчих блоків.