Тендерна палата України звернеться до правоохоронних органів з вимогою провести перевірку законності процедури придбання службового автомобіля Mercedes-Benz S-Class для голови правління НАК «Нафтогаз України» Олексія ІВЧЕНКА. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив перший віце-президент тендерної палати Антон ЯЦЕНКО.

«Він (НАК «Нафтогаз України» – УНІАН) купив його без тендеру, що є грубим порушенням законодавства. Ми зараз також даватимемо запит до правоохоронних органів, як це сталося», – сказав він.

А.ЯЦЕНКО зазначив, що, за його даними, придбання автомобіля було здійснено вже після вступу в силу нової редакції закону про державні закупівлі, положення якого зобов`язують державні підприємства проводити закупівлі шляхом тендеру.

Відео дня

«Нас не цікавить моральна сторона. Нас цікавить в першу чергу те, як «Нафтогаз України» міг купити Mercedes, і банк міг провести платіж, коли вже існувала ця норма даного закону», – сказав він.

Довідка УНІАН. 7 квітня інтернет-видання “Українська правда” повідомило, що для голови НАК «Нафтогаз України» О.ІВЧЕНКА придбано новий службовий автомобіль Mercedes-Benz S-Class вартістю 215 тис. дол. (1 млн. 85 тис. 750 грн.).

12 квітня Президент України Віктор ЮЩЕНКО заявив, що наказав О.ІВЧЕНКУ продати цей Mercedes-Benz вартістю більше 1 млн. грн.

Того ж дня НАК "Нафтогаз України" повідомила, що повернула автомобіль Mercedes-Benz S-Class голови правління компанії О.ІВЧЕНКА до автосалону.