Михайла ДОБКІНА, який у середу склав присягу Харківського міського голови, привітав мер Москви Юрій ЛУЖКОВ. Про це УНІАН повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

У вітальній телеграмі Ю.ЛУЖКОВ висловив упевненість, що «традиційні дружні відносини, що зв`язують Москву і Харків, міцнішатимуть і розширятимуться на благо наших міст». Мер Москви побажав своєму харківському колезі “міцного здоров`я, щастя, успіхів у справах”.

Прес-служба не повідомляє, чи були інші привітання на адресу М.ДОБКІНА у зв’язку з нинішньою подією.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, з трибуни першої сесії Харківської міськради нового скликання слова вітання М.ДОБКІНУ від імені Партії регіонів виголосила лідер парламентської фракції Партії регіонів Раїса БОГАТИРЬОВА. Вона прибула спеціально для цього у складі чисельної групи народних депутатів – представників Партії регіонів, серед яких Ігор ШУРМА, Віталій ХОМУТИННИК, Ігор ЗАЄЦЬ, Олександр БАНДУРКА, Ігор ШКІРЯ, Дмитро СВЯТАШ, Василь САЛИГІН.

З вітальним словом у сесійній залі виступив також керівник виборчої кампанії Партії регіонів, колишній мер Харкова і колишній губернатор Євген КУШНАРЬОВ, попередній мер Володимир ШУМІЛКІН, а також нинішній харківський губернатор Арсен АВАКОВ.

У ході урочистої частини сесії до президії були запрошені п’ять попередніх мерів Харкова: Степан СОКОЛОВСЬКИЙ, Юрій ГОРОВИЙ, Євген КУШНАРЬОВ, Михайло ПИЛИПЧУК та Володимир ШУМІЛКІН.

Як повідомляв УНІАН, за офіційними даними, перемогу на виборах Харківського міського голови здобув представник Партії регіонів, народний депутат України Михайло ДОБКІН.

У своїй промові М.ДОБКІН зазначив, що ставить перед новою міською владою два головних завдання: «Практичне – навести порядок у міському господарстві, та історичне – повернути Харкову високу динаміку розвитку і той дух лідерства, який був присутній йому впродовж століть». М.ДОБКІН пообіцяв, що усі сфери життя міста будуть розвиватися «не всупереч, а завдяки роботі влади». Він також зазначив, що зробить так, щоб нова рада не стала «ареною політичних баталій і розмахуванням прапорами», а була місцем конструктивної роботи. Серед важливих пунктів порядку денного сесії М.ДОБКІН передусім назвав питання скасування рішення попередньої міської ради щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та зміни до міського бюджету.

За М.ДОБКІНА проголосувало 309 тис. 413 виборців Харкова. Володимир ШУМІЛКІН, який програв М.ДОБКІНУ і втратив посаду мера, набрав майже вдвічі менше голосів – 167 тис. 386.