Державне підприємство "Електроважмаш" відвантажило елементи третього з чотирьох комплектів електромеханічного устаткування (турбогенераторів) для індійських атомних електростанцій (АЕС) "Кайга" і "Раджастан" за договором ыз ВАТ "Турбоатом" (м. Харків).

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства промислової політики, відправлено з порту Іллічівськ до порту Думбай (Індія) сім вагонів із основними елементами першого турбогенератора для індійської АЕС "Кайга-3". Вартість комплекту устаткування (статор, ротор) становить 1,8 млн. дол.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2002 р. "Електроважмаш" уклав контракт із ВАТ "Турбоатом" (м. Харків) на виготовлення й поставку чотирьох комплектів електромеханічного устаткування (турбогенераторів) для індійських атомних електростанцій "Кайга" і "Раджастан". Для АЕС "Кайга-3" встановлений термін поставки – червень 2005 року, для АЕС "РАПП-5" – жовтень 2005 р., для АЕС "Кайга-4" – лютий 2006 р., для АЕС "РАПП-6" – червень 2006 р.

Відео дня

Довідка УНІАН. Державне підприємство «Завод «Електроважмаш» (м. Харків) - провідне підприємство України з розробки й виробництва турбо- і гідрогенераторів, великих електричних машин постійного струму для різних галузей народного господарства, єдиний постачальник комплектної електроустаткуванні для залізничного й міського електротранспорту.

У 2005 р. завод збільшив обсяги виробництва на 164%, порівняно з 2004 роком, до 177,5 млн. грн.

Сьогодні турбогенераторами виробництва харківського заводу укомплектовано 73% потужностей українських ТЕС і ТЕЦ, гідрогенераторами - 78% потужностей гідроелектростанцій. Устаткування «Електроважмашу» також працює в 30 країнах світу.