Апеляційний суд Харківської області засудив на довічне ув’язнення двох ніде не працюючих, раніше судимих харків’ян, 1971 та 1977 року народження, за вчинення тяжких злочинів. Про це повідомила кореспонденту УНІАН державний обвинувач, прокурор відділу прокуратури Харківської області Анна КОЗИРЄВА

За її словами, восени 2001 р., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння в одній із квартир у центрі Харкова, використовуючи дріб’язковий привід до конфлікту зі спільником, з яким викрали з квартири старий холодильник, вони з хуліганських мотивів жорстоко побили останнього і влаштували жорстокі тортури. Від тяжких тілесних ушкоджень той помер у лікарні, не приходячи до свідомості.

За два дні після цього вбивства двоє злочинців зустріли опівночі на харківському пустирі незнайомця, який повертався з роботи додому, і попросили прикурити. На відмову дати цигарку вони завдали численних ножових ударів, які виявилися смертельними. Про наміри одного із злочинців свідчить той факт, що він, як вдалося з’ясувати, ніколи не виходив з дому без ножа.

Відео дня

За словами прокурора, у суді злочинці поводилися зухвало та нахабно, всіляко демонструючи своєю поведінкою неповагу до суддів та учасників процесу. Суд погодився з пропозицією державного обвинувача щодо міри покарання обом підсудним, зазначила А.КОЗИРЄВА.