З початку року органами прокуратури Харківської області порушено 36 кримінальних справ за фактами невиплати заробітної плати. До відповідальності притягнуто понад 150 посадових  осіб, відшкодовано на користь людей понад 16 млн. грн. 

Як повідомив кореспонденту УНІАН прокурор області Василь СИНЧУК, такими є результати перевірки дотримання вимог законодавства щодо погашення заборгованостей та виплати поточної заробітної плати. За його словами, протягом перших місяців 2006 р. органи державної влади та місцевого самоврядування не повною мірою забезпечили дотримання закону. В цілому по області заборгованість з виплати заробітної плати за останні місяці помітно зросла. Збільшилася й кількість підприємств-боржників з виплати заробітної плати.

За даними прокурора, у I кварталі лише прокуратурою Московського району м. Харкова за фактами безпідставної невиплати зарплати службовими особами управління „Харківліфт-3” та його філії, комунального житлово-експлуатаційного підприємства №104, ТОВ „Тракторозапчастина” порушено 4 кримінальні справи. Вжитими заходами прокурорського реагування відшкодовано 1,5 млн. грн. заборгованої зарплати.

Відео дня