ВАТ “Харківський тракторний завод” відновлює процес виробництво тракторів.

Як повідомив кореспонденту УНІАН помічник генерального директора ХТЗ Геннадій ТОПОРКОВ, за рішенням керівництва ХТЗ у вівторок,11 квітня, буде запущено головний конвеєр заводу, який у зв’язку з виробничою необхідністю було призупинено 1 грудня 2005 р.

Відео дня

Тоді на складах ХТЗ накопичилася значна кількість нереалізованих тракторів на суму понад 150 млн. грн., які необхідно було продати, перш ніж нарощувати виробництво нових машин. За період вимушеної призупинки основного виробництва з грудня 2005 р. по березень 2006 р. зусиллями Торгового дому “ВАТ ХТЗ” вдалося продати накопичену на складах техніку. “Сьогодні ця техніка в основному реалізована, і керівництво заводу вважає за доцільне відновити виробництво тракторів, - сказав Г.ТОПОРКОВ.

За його словами, розроблено графік роботи, і цього тижня з конвеєра почне сходити нова техніка. В основному це популярні серед аграріїв колісні та гусеничні моделі Т-150К-09, Т-150-09, ХТЗ-17221, на які отримано замовлення. Цю техніку, сказав Г.ТОПОРКОВ, аграрії можуть отримати вже з початком нинішніх весняно-польових робіт. У подальшому, зазначив, ХТЗ нарощуватиме обсяги випуску тракторів. За словами фахівця, характерною особливістю нового періоду виробництва буде звуження гами тракторів, які випускатиме завод, до кількох найсучасніших і найпродуктивніших моделей, що користуються серед вітчизняних та іноземних сільгоспвиробників особливою популярністю.