В Україні почала реалізовуватись соціальна програма “Порада лікаря - запорука здоров’я сім’ї, здоров’я нації”, яка спрямована на поліпшення освітницької роботи з населенням щодо профілактики різних захворювань та пропаганди здорового способу життя.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН керівник цієї програми Віктор ТКАЧУК.

Відео дня

За його словами, агенція “Паланок”, яка є засновником та видавцем “Журналу сучасного лікаря. Мистецтво лікування” започаткувала дану програму. Він підкреслив, що під час реалізації програми не використовуватимуться кошти з державного бюджету.

В.ТКАЧУК повідомив, що на першому етапі, проводитиметься робота з дітьми та їх батьками. За його словами, після закінчення прийому в дитячого лікаря батьки зможуть отримати безплатну консультацію щодо правильного харчування, а дітям в подарунок видаватимуть сік “Добрий”. Він сказав, що сьогодні в програмі взяли участь більш як 20 столичних поліклінік, а до початку травня планується залучити до програми всі дитячі поліклініки Києва та Київської області. За його словами, в подальшому передбачається охопити цією програмою дитячі садки, школи.

Заступник директора Українського інституту громадського здоров’я Геннадій СЛАБКИЙ сказав, що на сьогоднішній день “рівень дитячого здоров’я є незадовільний”. За його словами у 2005 році на кожну тисячу дітей було зареєстровано понад 1300 захворювань. Він сказав, що багато виявлених захворювань пов’язані з нервовою системою, новоутвореннями, хворобами сечостатевої системи, органів дихання.

Г.СЛАБКИЙ повідомив, що в 2005 році вперше на туберкульоз захворіли 9 дітей на кожні 100 тисяч дитячого населення. За його словами, в минулому році на кожну тисячу дітей 20 захворіли на хвороби крові та кровотворних органів. Він підкреслив, що діти, які проживають в селах менше хворіють ніж ті, що проживають в містах. За його словами, на це впливає екологія, спосіб життя, харчування. Г.СЛАБКИЙ вважає, що реалізація соціальної програми “Порада лікаря - запорука здоров’я сім’ї, здоров’я нації” сприятиме покращанню інформованості батьків щодо того, яким має бути харчування, які необхідні профілактичні заходи, щоб діти були здоровими.