Сьогодні у Харкові розпочинаються дні французької культури в Україні – заходи, які носять традиційну назву “Французька Весна”.

Як передає кореспондент УНІАН, о 16.30 у міській художній галереї відкриється виставка графіки, а о 19-й годині в кінотеатрі “Кінопалац –Харків” - фестиваль допрем`єрних показів фільмів.

В ці дні харків’яни зможуть послухати джазовий концерт за участю тріо Жана-Франсуа БАЕЗА, взяти участь у літературній конференція за участю внука Луї Арагона Жана РІСТА, переглянути виставу «Макондо» за мотивами творів класика літератури XX ст. колумбійського письменника Габріеля МАРКЕСА, а також кілька короткометражних фільмів.

Відео дня

Закінчиться свято концертом органної музики 29-30 квітня у Будинку органної та камерної музики. Твори відомих композиторів виконає Андре ІЗУАР.

“Французька весна” проводиться в Україні вже втретє. Як сказала напередодні її відкриття аташе з питань культури Посольства Франції в Україні, директор Французького культурного центру в Україні Айша КЕРРУБІ, з кожним роком завойовує нових шанувальників сучасної французької культури в Україні.

Очікується, що з нагоди відкриття “Французької весни” у Харкові місто відвідає Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Жан-Поль ВЕЗІАН.