7 квітня о 12:00 на прес-конференції в УНІАН організатори Всеукраїнської соціальної програми «Порада лікаря — запорука здоров’я сім’ї, здоров’я нації» розкажуть, як поліпшити профілактичну роботу з населенням без залучення бюджетних  коштів.

Організатор прес-конференції:

«Агенція «Паланок» — засновник та видавець «Журналу сучасного лікаря. Мистецтво лікування», що видається за наукової підтримки Академії медичних наук України та Київської медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика, Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця .

Відео дня

Підтримка: Соціальна програма «Порада лікаря — запорука здоров’я сім’ї, здоров’я нації» проводиться за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Головного управлінням охорони здоров’я та медичного забезпечення Київської міської державної адміністрації, Міжнародного Фонду «Україна 3000», Товариства Червоного Хреста України, Асоціації сімейних лікарів України.

Учасники прес-конференції:

1. Заступник директора Українського інституту громадського здоров’я Слабкий Геннадій Олексійович;

2. Шеф-редактор «Журналу сучасного лікаря. Мистецтво лікування», проректор Київської медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика Гойда Ніна Григорівна;

3. Директор із зв’язків з громадськістю видання Федоренко Сергій Васильович;  

4. Представник почесного учасника Програми, директор з розвитку сокового бізнесу “Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед” Шапошніков Віталій Юрійович;

5. Керівник Соціальної програми Ткачук Віктор Анатолійович.

Програма прес-конференції:

- акредитація представників ЗМІ (з 11:30, безпосередньо в холі прес-центру УНІАН, Хрещатик, 4);

- вступне слово;

- виступи учасників прес-конференції;

- запитання та відповіді;

- вручення подарунків від почесного учасника Соціальної програми.

Всеукраїнська соціальна програма «Порада лікаря — запорука здоров’я сім’ї, здоров’я нації»

Чому було започатковано  Програму?

Вітчизняна система охорони здоров’я, яка була за оцінками ВООЗ у 80-ті роки XX століття визнана найкращою в світі, сьогодні переживає складні часи. Епідемії туберкульозу, корі, розповсюдження інших небезпечних захворювань свідчить про занепад профілактичної  медицини. На наш погляд, стан речей можна змінити тільки за наявності приватної ініціативи.

 

Хто організатор Програми?

Спираючись на досвід спілкування з українськими медиками, «Агенція «Паланок» — засновник та видавець «Журналу сучасного лікаря. Мистецтво лікування»  —започаткувала соціальний проект, спрямований на поліпшення профілактичної роботи з населенням та пропаганду здорового способу життя. Проект не передбачає використання бюджетних коштів.

Чому Програма орієнтована на лікаря?

Лікар —  лідер думок, людина, думка якої здатна формувати суспільні цінності. Звертаючись до українських лікарів, ми одночасно звертаємося до мільйонів їх пацієнтів. Були розроблені спеціальні інформаційні матеріали, що містили науково обґрунтовану інформацію стосовно здорового способу життя; з фахівців редакції була сформована команда координаторів для допомоги лікарям у реалізації проекту; за участі першого почесного учасника вдалося підсилити Програму корисними та смачними подарунками.

Як реалізується Програма?

По закінченню прийому в дитячого лікаря батьки маленьких пацієнтів отримують новітні рекомендації стосовно здорового способу життя, особисту консультацію щодо правильного харчування, безкоштовні інформаційні матеріали та корисні подарунки.

Масштаби програми та термін дії?

 На сьогодні в Програмі вже взяли участь більше 20 столичних поліклінік, понад 400 родин отримали «здорову» інформацію. До початку травня організатори планують залучити до Програми майже всі дитячі поліклініки Києва та Київської області. Це — близько 500 тисяч родин.

Чому Програма називається «соціальною»?

Тому що має на меті передусім не комерційну вигоду (участь у програмі — безкоштовна),  а зміну суспільних цінностей. 

Хто може взяти участь у Програмі?

У зв’язку з тим, що найгірша ситуація з профілактикою спостерігається в «медицині дитинства», учасниками Програми стають переважно дитячі лікарі та батьки їх маленьких пацієнтів.

Програма відповідає курсу розвитку профілактичної медицини, що був проголошений Президентом України В.А. Ющенком, і має на меті покращення  просвітницької роботи з населенням у сфері охорони здоров’я та пропагування здоровий спосіб життя.  Завдяки високій меті та успішній реалізації соціальна програма «Порада лікаря ― запорука здоров’я сім’ї, здоров’я нації»  була підтримана Міжнародним Фондом «Україна 3000». Було зазначено, що проведення програми сприятиме підвищенню  рівня довіри до практикуючих лікарів та системи охорони здоров’я в цілому, позитивно вплине на якість надання медичної допомоги та допоможе у формуванні здорової української нації.

«Журнал сучасного лікаря. Мистецтво лікування» виступає не лише організатором Програми, але й основним інформаційним носієм проекту.

P. S. На всіх гостей прес-конференції чекатимуть корисні та смачні подарунки від почесного учасника Програми ТМ «Добрий». Акредитація представників ЗМІ відбуватиметься безпосередньо в холі прес-центру УНІАН (Хрещатик, 4).

За довідковою інформацією звертайтесь  за тел. 8 (044) 231 52 58