5 квітня 2006 року в УНІАН відбулася прес-конференція переможця виборів міського голови Черкас Валерія Пащенка та Тетяни Яворської голови Придніпровської райради Черкас. Головна тема прес-конференції: використання судової влади для анулювання результатів волевиявлення громади Черкас. Про вибори мера по-черкаськи журналістам розповіли учасники прес-конференції.

12 річницю святкує черкаська традиція призначати мера судовими рішеннями. Попри підтримку 36 тис. мешканців Черкас, суди та територіальна виборча комісія хочуть призначити „свого” мера.

Як заявив переможець Валерій Пащенко: „Вперше в Черкасах відстань між  лідером та другим кандидатом є 14 тис. голосів. Ніхто не вважав мене конкурентом, поки остання передвиборча соціологія не показала, що городяни обирають мене. Тому тільки 26 березня почалася перша хвиля судів. Тоді ТВК зробила помірковане рішення і залишила мене в списках”. Але, з його слів, тиск почався задовго до виборів: представники конкурентів змушували його зняти свою кандидатуру з виборів. Внаслідок погроз Пащенко навіть вивіз з міста родину.

Відео дня

Очолили боротьбу з незалежним кандидатом пани Губський та Олійник, обидва члени БЮТ. Наразі саме БЮТ майже повністю контролює черкаську міськраду: має 26 депутатів, тому прагне мати контрольованого міського голову.

Після низки судових рішень Пащенко довів, що адміністративний позов проти нього було подано з порушенням чинного законодавства. Але ТВК, всупереч рішенню апеляційного суду, 4 квітня ухвалила рішення про визнання виборів недійсними. Більше того тепер незалежний кандидат Пащенко не зможе брати учать у повторних виборах.