Прокуратура Харківської області передала до суду справу стосовно 28-річного харків’янина, який, називаючи себе капітаном Служби безпеки України, за ті чи інші “послуги” брав зі своїх земляків хабарі.

Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник  слідчого відділу прокуратури Харківської області Олег ГОДУЄВ, встановлено, що зловмисник самовільно привласнив повноваження посадової особи управління Служби безпеки України в Харківській області та звання капітана, після чого шляхом обману з листопада 2005-го по березень 2006-го року схиляв двох громадян передати йому гроші нібито для керівників цього управління за вирішення питання з працевлаштування останніх.

За інформацією О.ГОДУЄВА, обидва передали шахраєві 1450 та 800 грн. Вони вважали, що гроші у подальшому будуть передані в якості хабара посадовим особам управління за вирішення їхнього питання. “Капітан” тим часом привласнив гроші. Під час проведення перевірки працівниками УСБУ за зверненням одного з “прохачів”, після отримання від нього шахраєм частки коштів за “вирішення питання” останнього затримано. Слідчим він назвався приватним підприємцем.

Відео дня

Йому пред’явлено обвинувачення одразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України.

За словами О.ГОДУЄВА, нещодавно харківськими правоохоронцями була затримана місцева жителька, яка під виглядом працівника прокуратури також займалася здирництвом.