Одне з провідних підприємств енергетичного машинобудування України  - харківський “Електроважмаш” уклав нові контракти на суму близько 50 млн. дол.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це поінформував перший заступник генерального директора "Електроважмашу" Володимир ГЛУШАКОВ. Зокрема, підприємство уклало контракт з ДП "Укргідроенерго" на поставку електрогенератора потужністю 420 мВт для Дністровської гідроакумулюючої електростанції (ГАЕС). Вартість контракту становить 115 млн. грн. Передача устаткування запланована на липень 2007 р.

За словами В.ГЛУШАКОВА, підприємство чекає замовлень на виготовлення ще шести електрогенераторів для Дністровської ГАЕС на період до 2010 р..

Відео дня

Крім того, "Електроважмаш" уклав контракти на поставку тягового устаткування в Узбекистан (близько $15 млн.) та Казахстан (близько $12 млн.).

Сьогодні турбогенераторами виробництва харківського заводу укомплектовано 73% потужностей українських ТЕС і ТЕЦ, гідрогенераторами - 78% потужностей гідроелектростанцій. Устаткування "Електроважмашу" також працює в 30 країнах світу.