Харківське відділення Партії регіонів оскаржує в суді рішення обласної територіальної виборчої комісії про перерахунок бюлетенів по виборах у Харківську обласну раду.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у обласному відділенні Партії регіонів, керівництво організації вважає рішення тервиборчкому щодо перерахунку голосів незаконним. “Немає в українському законодавстві таких норм, які б дозволяли так огульно приймати рішення про перерахунок”, - сказав співрозмовник агентства. Він зазначив, що його організація в цілому не проти перерахунок голосів, але це процес має пройти лише на тих дільницях, де у встановленому законом порядку складено акти про конкретні порушення. Таких дільниць в Харківській області Партія регіонів нараховує 92, зазначив представник парторганізації, що становить 5% від їхньої загальної кількості (в області 1712 дільниць – УНІАН).

За словами представника ПР, у неділю відбулося перше засідання суду у цій справі., а сьогодні о 14.00 продовжиться її розгляд.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у п’ятницю, 31 березня, обласна виборча комісія не змогла оголосити остаточні попередні результати голосування і ухвалила рішення про повний перерахунок бюлетенів по виборах до Харківської обласної ради. Своє рішення ТВК пояснила великою кількістю скарг і заяв від партій і блоків про визнання результатів голосування на певних дільницях такими, що не відповідають дійсності. В ході засідання комісії були наведені факти приблизно по сотні виборчих дільниць, результати виборів на яких викликали сумнів.

Проміжні попередні результати зафіксували перемогу на виборах в обласну раду Партії регіонів, яка набрала 42, 28 % голосів. Друге і третє місця посіли БЮТ (10,51%) та “Наша Україна” (5,82%).