Вистава “Ромео і Джульєтта” за мотивами твору Вільяма Шекспіра у постановці режисера Андрія ЖОЛДАКА не йтиме на сцені Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Шевченка.

Про це повідомила кореспонденту УНІАН новий директор театру Маргарита САКАЯН, коментуючи долю останньої в театрі ім. Шевченка роботи А.ЖОЛДАКА, який минулого року звільнився з посади генерального директора й художнього керівника театру і виїхав до Німеччини.

Вистава “Ромео і Джульєтта” пройшла всього двічі на сцені театру ім. Шевченка – у формі відкритих репетицій – і не була введена до репертуару. “Це моє особисте рішення, і ми цього спектаклю грати не будемо”, - сказала М.САКАЯН. За її словами, “нова авангардна робота” А.ЖОЛДАКА більше підходить для сцени “експериментального, а не державного академічного театру”. Зокрема, пояснила М.САКАЯН, ряд запропонованих режисером естетичних прийомів, як, наприклад, використання великою кількості рідкої глини для обмазуються оголених тіл акторів, порушують санітарні норми і руйнують приміщення театру. За словами директора театру, критика дала “невисоку” оцінку останній роботі А.ЖОЛДАКА в театрі Шевченка.

Відео дня

При цьому  директор зазначила, що сьогодні на сцені шевченківців ідуть всі п’ять раніше поставлених А.ЖОЛДАКОМ вистав. Говорячи про нові роботи, М.САКАЯН, повідомила, що до 80-річчя ювілею колектив театру готує нову прем’єру – “Ревізор” М.Гоголя, над постановкою якої працює київський режисер Юрій ОДИНОКИЙ. Прем’єра має відбутися наприкінці березня.