Головний виробник бронетехніки в Україні Держпідприємство “Завод ім. Малишева” продемонструє на Міжнародній  виставці військової техніки та озброєнь SOFEX-2006 в Йорданії свої нові вироби.

Як повідомив кореспонденту УНІАН генеральний директор заводу ім. Малишева Геннадій ГРИЦЕНКО, на виставці, яка офіційно відкривається 27 березня в столиці Йорданії м. Аммані, підприємство виступає спільно з Державною кампанією з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення “Укрспецекспорт”. У спільній експозиції, за словами Г.ГРИЦЕНКА, завод представить дизельний двигун 3-ТД для легкої бронетехніки, а також стояночний танковий двигун ЕА-8А.

Трициліндровий двигун 3-ТД , розроблений Харківським конструкторським бюро з двигунобудування, призначений для різних видів легкої бронетехніки.

Відео дня

Його серійне виробництво налагоджене на заводі ім. Малишева. Двигун має потужність від 300 до 500 к.с. та невеликі габарити і може бути основою для проведення глибокої модернізації військової техніки типу БМП і БТР.

Енергоагрегат ЕА-8А служить додатковим джерелом живлення для багатьох видів танків, зокрема, для моделі “Оплот”. Цей стояночний двигун дозволяє суттєво економити паливо та ресурс машини і не утворювати шуму, коли танк не рухається, а також, зокрема, швидко, запускати великий танковий двигун в умовах низьких температур.