Місцеві представники Українського народного блоку КОСТЕНКА і ПЛЮЩА у судовому порядку домоглися права вести агітаційну роботу у виправних колоніях.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі обласного виборчого штабу УНБ КОСТЕНКА і ПЛЮЩА, Ленінський районний суд м. Харкова задовольнив позов уповноваженої особи  Блоку в 176-му територіальному виборчому окрузі Віктора КОЗОРІЗА і визнав незаконною бездіяльність окружної виборчої комісії ТВК №176 щодо організації зустрічей в установах кримінально-виконавчої системи.

Згідно із Законом „Про вибори народних депутатів України”, повідомляє прес-служба, окружна виборча комісія, до якої звернувся  представник Блоку, мала заздалегідь повідомити усіх суб’єктів виборчого процесу і організувати за їхньою участю зустрічі в установах кримінально-виконавчої системи, які знаходяться на території округу. Проте у призначений час до Холодногірської виправної колонії №18,  де мала проходити одна з таких зустрічей, замість представника ОВК з’явився  заступник голови Харківської  облдержадміністрації  Сергій СТОРОЖЕНКО, який висловився проти зустрічі представників політичних сил з ув’язненими.

Відео дня

Суд узяв до уваги, що бездіяльність окружної виборчої комісії ТВК №176 порушила право УНБ КОСТЕНКА і ПЛЮЩА на проведення передвиборчої агітації, а тому зобов’язав комісію організувати представникам Блоку  зустрічі з ув’язненими, які знаходяться в установах  кримінально-виконавчої системи.  Кілька таких зустрічей мають відбутися сьогодні, в останній день, коли законодавством дозволено вести передвиборчу агітацію, повідомили у прес-службі.