Апеляційний суд Харківської області дозволив використовувати ім’я Віталія КЛИЧКА у назві одного з регіональних виборчих блоків.

Громадянський Блок Віталія КЛИЧКА був утворений обласними організаціями партій “Реформи і порядок” та Ліберально-демократичної партії, але Київський районний суд м. Харкова за позовом парторганізації “Пора” кілька днів тому зобов’язав зняти ім’я відомого боксера з офіційної назви цього блоку.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на своєму засіданні Апеляційний суд повною мірою задовольнив скаргу Блоку Віталія КЛИЧКА і скасував рішення Київського райсуду, яким заборонялося не лише використання цього імені, а й використання самого зображення боксера, тобто агітматеріалів.

Відео дня

“Це своєрідний нокаут тим силам, які намагалися усунути нас від виборів і перешкодити перемозі помаранчевої коаліції”, - сказав у коментарі кореспонденту УНІАН голова політради Громадянського блоку Віталія КЛИЧКА, керівник Харківської обласної організації Партії “Реформи і порядок” Іван ВАРЧЕНКО. “Ми не сумнівалися, що суд ухвалить правове рішення, і ця ухвала засвідчила нашу впевненість у тому, що обставини в Україні змінилися”, - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, після рішення Київського суду викреслити ім’я КЛИЧКА з назви блоку і заборонити його агітматеріали І.ВАРЧЕНКО заявив, що суд тим самим “виконав політичне замовлення”. За його словами, наслідком такого рішення міг стати зрив виборів у регіоні. Рішення суду тягло за собою необхідність передруку 4,5 мільйонів бюлетенів на вибори  до місцевих рад в Харківській області, чого тервиборчкоми не могли зробити в короткі терміни ні матеріально, ні фізично.